HTML

Bemutatkozás

Kik is vagyunk?
A Sósvertike honlapjának létrehozásán dolgozó civilek közössége...
Tovább»

Kommentek

  • gabeki: www.youtube.com/watch?v=gEPTQr6XxEw (2012.05.30. 14:02) Vertike a levegőből
  • gabeki: <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gEPTQr6XxEw?rel=0" framebord... (2012.05.30. 14:01) Vertike a levegőből
  • ewco: Sziasztok fiúk,lányok!!!Az a nagy helyzet hogy én is szerepelek a képregénybe,a Balogh Jánososba,é... (2010.07.08. 19:50) Interjúk
  • ewco: Az én öcsém a legvagányabb!!!!Az Imi (2010.07.08. 09:11) Interjúk
  • Heltai János: @Tahin Ágnes: Kedves Ági (és többiek)! Hadd kezdjem azzal, hogy az alapítvány esetleges segítségét... (2010.06.09. 21:07) 26-ig
  • Utolsó 20

2010.02.27. 16:25 banabcsee

motor

társaság 12.5%ának ingerléséért:

 

 

 

 

 

 

 

tehát mielőtt mindenki kérdezné mi az, vázolom. adott egy autó (autó, nem motor). A karosszéria (ahogy kinéz az autó) a design, ez Zsombi kolléga munkája. A motorháztető alatt (ami működteti a cuccot) ott vigyorgok én a motorral, majd végül van a kárpitozás, faberakás, stb, ez a tartalom, ezzel mindenki szöszöl.

tehát amiket ki kéne vesézni, azok az oldal részei, funkció szerint csoportosítva.

ennyit sikerült összegyűjteni:

- 1: tartalomkezelés
- 2: fórum szobákkal mindennel
- 3: galéria

ezen kívül még kell ugye

- 4: felhasználókezelés
- 5: nyelvválasztás.

sorban.

1: ezt leginkább úgy lehet elképzelni, hogy xy megír valami cikket pl wordben, és én azt kb. egy az egyben be tudom tenni ide. tehát szimplán szöveges tartalomról van szó (persze képek lehetnek meg minden egyéb csúfság)

2: sima fórum, szobákba lépve lehet üzenetet írni. ha szükséges tudok bele egy ilyen válasz cuccot is hegeszteni, mint az itteni kommenteknél.

3: képkezelés. két kérdés: kellenek-e galériák, vagy ömlesztve (rendszerezve) az összes kép, VAGY megoldjuk picasa-val (utóbbinak több előnye van, pl az hogy nem a saját szerverünkön kell tárolni azt az iszonyat sok képet...)

4: mivel ilyen közösségi portálról van szó, én személy szerint nem tartanám fontosnak a regisztrációkötelességet, tehát fórumhoz, stbhez nem kell regelni. a belépés lehetőséget kizárólag adminisztrációs célokra tartanám fent.

5: még egy érdekes dolog. mi a teendő ugyanis, ha béla németül akarja olvasni az oldalt? minden cikket lefordítunk, minden játékot, stb?
itt is két lehetőség van: vagy így néznek ki a címek: vertike.hu/hu/valami.html, vagy így: vertike.hu/valami.html. utóbbi előnye, hogy szebb, előbbié viszont, hogy alapból lehet így linkelni oldalakat. Ellenkező esetben ha simán valami.html-re kattint a béla, és nem tud magyarul, az kellemetlen, meg kell keresnie a kis zászlókat, stb.

A "szavazás" tehát így néz ki:

- képkezelés: saját / picasa
- regisztrációs hülyeség: kell / nemkell
- nyelvválasztás: vertike.hu/hu/valami.html / vertike.hu/valami.html / nemkell

ma még tudok válaszolni minden kérdésre.

7 komment

Címkék: honlap


süti beállítások módosítása