HTML

Bemutatkozás

Kik is vagyunk?
A Sósvertike honlapjának létrehozásán dolgozó civilek közössége...
Tovább»

Kommentek

  • gabeki: www.youtube.com/watch?v=gEPTQr6XxEw (2012.05.30. 14:02) Vertike a levegőből
  • gabeki: <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gEPTQr6XxEw?rel=0" framebord... (2012.05.30. 14:01) Vertike a levegőből
  • ewco: Sziasztok fiúk,lányok!!!Az a nagy helyzet hogy én is szerepelek a képregénybe,a Balogh Jánososba,é... (2010.07.08. 19:50) Interjúk
  • ewco: Az én öcsém a legvagányabb!!!!Az Imi (2010.07.08. 09:11) Interjúk
  • Heltai János: @Tahin Ágnes: Kedves Ági (és többiek)! Hadd kezdjem azzal, hogy az alapítvány esetleges segítségét... (2010.06.09. 21:07) 26-ig
  • Utolsó 20

2009.10.29. 09:12 Bodó Csanád

"Jó ez a program."

– mondta Lackó elém állva a faluház ajtajában. – De miért épp Vertike? – kérdezték mások. Akkor már egész sokan voltak körülöttünk.

De amikor kora délután megérkeztünk, a könyvtáros lány, Melinda invitálására csak hárman jöttek el. Három lány, akik kicsit meg voltak illetődve. Mint ahogy mi is.

Gyorsan megváltoztattuk a programot. Elmondtuk röviden, hogy mit szeretnénk, aztán sétálni mentünk a faluban. Út közben megszólítottuk Lackóékat, akik megígérték, hogy később benéznek a faluházba. A gimnazistáink meg összeismerkedtek néhány lánnyal, akik éppen a játszótéren lógtak.

Újra a faluházban. A három lány közül ketten eltűntek, de jöttek mások. Az "újaknak" is elmeséltük, hogy mit tervezünk. Három csoportot alakítottunk ki, azzal a feladattal, hogy minél több fiatalt hívjanak magukkal, egy-egy konkrét feladathoz (a Falu-kvíz, a Vertikei bajnokok és a Vertikép című alprojekthez) kapcsolódóan.

Mire besötétedett, a gimnazisták 10–15 vertikei fiatallal jöttek vissza a faluházhoz. Harmadszor is bemutattuk a céljainkat, és megkértük a vertikeieket, hogy holnap 10-re jöjjenek el a faluházba, és segítsenek az alprojektekben.

Másnap 10-kor a Vertikép "aktivistái", a gyerekek már a faluház előtt vártak minket. Voltak, akik még este elkészítettek egy-egy rajzot a házukról. Nekifogtunk a feladatok felosztásának, és a gyerekek elindultak lerajzolni a faluházat, a játszóteret, a gólyafészket, a templomot és a többi látnivalót.

A nagyobbak viszont nem jöttek, csak néhányan. Igaz, arra már előző nap figyelmeztettek minket, hogy délelőtt nem szívesen mozdulnak ki otthonról. A két másik alprojekthez mégis volt segítségünk, és velük együtt el is tudtuk kezdeni a házak fotózását és a vertikei "legek" kérdőívének kikérdezését. Ehhez végig kellett menni a falun, és mindenkinek elmondani, kik vagyunk és mit akarunk. Hogy tudjanak rólunk.

Estére nagyjából végeztünk is. A faluházban az estére már összegyűlt fiataloknak és a végig kitartó gyerekeknek felvázoltuk a másnapi programot (ezt nagyjából előző este gondoltuk ki a sellyei strandon), elmondtuk, hogy három új feladat lesz: bicikli-forgalmikat és jogosítványokat készítünk, régi fotókat gyűjtünk a faluról, és a kisebbeket meglepetéssel várjuk.

Ekkorra már talán már azok is tudtak rólunk a faluban, akikkel még nem találkoztunk.

komment

Címkék: aktuális élménybeszámoló


süti beállítások módosítása