HTML

Bemutatkozás

Kik is vagyunk?
A Sósvertike honlapjának létrehozásán dolgozó civilek közössége...
Tovább»

Kommentek

  • gabeki: www.youtube.com/watch?v=gEPTQr6XxEw (2012.05.30. 14:02) Vertike a levegőből
  • gabeki: <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gEPTQr6XxEw?rel=0" framebord... (2012.05.30. 14:01) Vertike a levegőből
  • ewco: Sziasztok fiúk,lányok!!!Az a nagy helyzet hogy én is szerepelek a képregénybe,a Balogh Jánososba,é... (2010.07.08. 19:50) Interjúk
  • ewco: Az én öcsém a legvagányabb!!!!Az Imi (2010.07.08. 09:11) Interjúk
  • Heltai János: @Tahin Ágnes: Kedves Ági (és többiek)! Hadd kezdjem azzal, hogy az alapítvány esetleges segítségét... (2010.06.09. 21:07) 26-ig
  • Utolsó 20

2010.03.29. 08:44 Bodó Csanád

A "C" betű

Na például... Egyszer már kigondoltuk, milyen lehet egy-egy történet képregény-változata, most ezek közül A "C" betű című történetet nézzük meg. Az előző poszt kérdéseire ilyen válaszokat lehet adni:

1. Ez a történet mindenképp legyen fenn a honlapon. Fontos, mert Balogh János sokat beszél erről a témáról, itt mégis meglepően naivnak láttatja magát, amikor nem tudja megfejteni, hogy mit jelent a "C" betű a kórházi zárójelentésen. A fejezet címe már megvan.

2. Nagyjából 6 képben el lehet mesélni a történetet. Három kép a kórházról, három a vonaton.

3. Szükség lesz egy ágyra, egy fehér lepedőre, egy fehér köpenyre (az orvos és az ápoló is viselheti), esetleg egy sztetoszkópra és infúzióra, egy nyomtatott papírlapra, rajta egy nagy "C" betűvel, valamint egy vonatra. A legutóbbit talán úgy lesz a legegyszerűbb beszerezni, ha megkérjük a gyerekeket, hogy rajzoljanak egyet, és akkor a 4. képkocka csak a vasúti kocsit mutatja majd kívülről, és az ablakokból egy-egy szövegbuborék száll fel, benne a szituációt felvázoló párbeszéddel.

A történetnek négy szereplője van, a főhős mellett egy orvos, egy nővér és egy öreg cigány. Az orvost és a nővért viszonylag könnyű lesz megjeleníteni, az öreg cigány már keményebb dió. Nekem nem is jut jobb eszembe, mint kiírni: pl. "hazafelé a vonaton volt egy idős cigányember".

És akkor ezt a szereplőt eljátszhatja akár egy szőke kislány is.

Szólj hozzá!

Címkék: képregény aktuális honlap


A bejegyzés trackback címe:

http://vertike.blog.hu/api/trackback/id/tr571876578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.